Blog
Takmičenje u pripremanju riblje čorbe i ribljeg paprikaša
Takmičenje u pripremanju riblje čorbe i ribljeg paprikaša
U nedelju 6. septembra, poslednjeg dana Fish Fest-a, organizujemo dva takmičenja: pripremanje riblje čorbe i ribljeg paprikaša. Za tri najbolja kuvara iz obe discipline pripremamo novčane nagrade, dok će sponzori obezbediti robne nagrade za takmičare od 4. do 10. mesta.
Propozicije takmičenja
Svi takmičari moraju da se jave organizatoru najkasnije 2 sata pre početka takmičenja i pokažu na uvid duplikat uplatnice o prijavi za takmičenje. Nakon toga izvlače broj svog takmičarskog mesta i uzimaju zatvoreni koverat sa svojom šifrom.
- Svaki takmičar mora da donese svoj kotlić, zapremine od 6 do 8 litara, tronožac, ribu i začine. Žiri mora da odobri sve pre početka takmičenja.
- Svaki takmičar je obavezan da potpiše izjavu da su sve namirnice koje će koristiti ispravne i dozvoljene za ljudsku ishranu.
- Organizatori takmičenja će obezbediti drva i ložišta za takmičare.
- Upotreba plina nije dozvoljena iz bezbednosnih razloga.
- Takmičari su vlasnici svoje čorbe.
- Zabranjeno je prodavanje čorbe.
Žiri ocenjuje:
- ukus (ukus ribe, slanoću, ljutinu, kiselost): 1-15 bodova
- riba: 1-5 bodova
- boja: 1-10 bodova
- izgled: 1-5 bodova
Bodovi se sabiraju i ukupan zbir se zapisuje u takmičarski list.
U slučaju da takmičari imaju isti broj bodova, u prednosti je onaj takmičar koji ima više bodova za ukus. Ukoliko je i ovaj zbir izjednačen, žiri će glasati između dve opcije: ili će ponovo probati i ocenjivati te čorbe/paprikaše ili će proglasiti podelu tog plasmana.
Organizatori, takmičari i članovi žirija su dužni da se pridržavaju ovih propozicija. U slučaju povrede pravila, žiri će diskvalifikovati takmičara.
Takmičenje je pozivnog karaktera. Molimo sve zainteresovane takmičare da se prijave na vreme.
Srećno kuvanje!